MP69

Enduropöräys 2005
Juttu tapahtumasta 2005 + kuvia (Raivio Jussi)
 Kuvia 2004 (Raivio Jussi)
Juttu tapahtumasta 2004 (Raivio Jussi)


Tampere 5 vuorokauden ennuste


Sää

Katsojat & hang-around tyypit :
Nuotiopaikalle ajo-ohje: Aja Tammikosken sillalta/sahalta Tammikoksentietä Vilppulaan päin nousevan mäen päälle. Vasemmalla tiessä kiinni näkyy "katto" jolla on peitetty kaivo. Tämän "maahan upotetun ladon", eli kaivon jälkeen muutaman kymmenen metrin jälkeen oikealla on metsätraktoriliittymä oikealla puolella (opastelappu). Nouse siitä lähtevää uraa ja törmäät heti endurouraan. Lähde seuraamaan uraa vasemmalle ehkä 150m ja päädyt nuotiolle, josta on törkeän hienot maisemat :) Nuotiomajurin puh: 040-5164224 Jussi Raivio

Aika:
Lauantaina 24.9.2005 reitille lähtö klo 12.00 alkaen, ajetaan max. klo 19 asti. Sitten saunaan. Saunaan päässee jo klo 18 maissa. Sauna on lähtöpaikan vihreän asuinrakennuksen takana, keltaisen rakennus koskiuimalan partaalla.
Huom. mp69 vuosikokous sunnuntaina Vilppulassa, Peltolan tilalla. Kts. www.mp69.fi


Paikka:
Pohjois-Pirkanmaalla, Vilppulassa, Tammikoskella, Tammilahdentie 15. Tamminiemen sahan pihasta lähdetään. Ajo päättyy samaan paikkaan. http://www.tamminiemi.com/ajo_ohje.htm


Reitti:
  1. Tammivuoren enduroreitti; Pituus 9 km (ehkä pisempi, ehkä lyhempi ;) perinteistä suomienduro & kilpaenduro maastoa. Kivikkoa, juurakkoa, kallioita, pehmeikköjä. Reitti lähtee punaisen tiilinavetan nurkalta. Navetan taakse metsään ja palaa samaan paikkaan. Sahan pihalla runsaasti parkkitilaa, mutta jättäkää kulkureitit vapaaksi. Sahan puutavaramyynti on avoinna klo 12 asti...joten asiakkaiden pitää päästä liikkumaan. Ison seinättömän kuivauskatoksen takana on runsaasti tilaa... Reitille lähdetään klo 12 ensimmäisen ryhmänjohtajan johdolla. Niitä jotka eivät ole lähtövalmiita klo 12 odottaa toinen ja tarvittaessa kolmaskin paikallinen kuski joka osaa reitin. Varokaa lapsia pihamaalla.
  2. Kaltilanmäen enduroreitti; Pituus 3 km, luonnehdinta kuten yllä. Sijoittuu 1km Tammikoskelta Ruovedelle päin. Siirtymä asvalttia.


Kenelle enduropöräys on tarkoitettu:

Tapahtuman kulku:

Klo 12 pintaan kun porukka rupeaa olemaan lähtövalmiina, lähdetään paikallisten opastuksella kiertämään enduroreittiä. Reitille lähdetään klo 12 ensimmäisen ryhmänjohtajan johdolla. Niitä jotka eivät ole lähtövalmiita klo 12 odottaa toinen ja tarvittaessa kolmaskin paikallinen kuski joka osaa reitin. Varokaa lapsia pihamaalla. Kokeneemmat kisaketut voivat ajaa ensimmäisen kierroksen reittiin tutustumisen jälkeen ominpäin reittiä. Aloittelevat harrastajat ja sunnuntaiajelijat menevät vetäjän johdolla rauhallisempaan tahtiin ja tarvittaessa joku paikallisista voi olla vaikka koko päivän varmistamassa, että kaikki pääsevät reitin läpi.

Reitin (Tammivuoren rata) varrella on järvinäköalapaikalla nuotiopaikka. Jos ei nyt ihan sikana sada vettä, paistellaan makkaraa siellä. Eväät ja taukotarpeet kannattaa ottaa reppuun eka kierroksella ja jättää nuotiopaikalle. Nuotiopaikalle on ohikulkutieltä 5 min kävelymatka.


Jos tuntuu, ettei Tammivuoren radan kierto riitä, 1km asvalttisiirtymän päässä on Kaltilanmäen endurorata. Rasisen Jarkko voi viedä alkuillasta halukkaat sinne ajamaan.

Vakuutukset tulee jokaisella olla kunnossa omasta takaa. Järjestävä seura ja puuhamiehet eivät ole vastuussa osallistujille sattuneista onnettomuuksista millään tavoin. Kaikki huolehtivat ja vastaavat omista törppöilyistään, kuten muutenkin elämässä. Reitillä mennään kahden mökkitien yli kahteen otteeseen, VÄISTÄKÄÄ TIELLÄ LIIKKUJIA JA LAPSIA PIHALLA, tiellä liikkujilla on etuajo-oikeus. Mökkiläisten lapsia voi myös liikkua teillä!!!


Kun ajot on ajettu, sahurin rantasaunaan pääsee saunomaan ja uimaan koskessa. Sauna sijaitsee lähtöpaikalta katsottuna vihreän asuinrakennuksen takana kosken rannalla. Saunassa on kertalämmitteinen aitokiuas, joka lämmitetään jo päivällä odottamaan saunojia. Koetetaan jättää hiekat ja kura saunan ulkopuolelle... ja pitää lämminvesisäiliö täynnä, että lämmintä vettä riittää kaikille.


Mitä maksaa:

Ei sitten latin latia.Ilmoittautuminen:

Ei pakollinen, mutta suotavaa: Markolle marko@tamminiemi.com tai 0400-511321

Puuhamiehet:


Silmälasit huurussa voi sattua mitä vain...

MP69 toivottaa
TERVETULOA